14 mei 2012

Toeren in Torhout

Erfgoed Wandeling Torhout - Kasteel Wijnendale

Het Kasteel Wijnendale is het pronkstuk uit de erfgoedschat van Torhout. Het rijke verleden van de stad blijkt uit tal van markante gebouwen, pleinen en het mosterdwinkeltje van Wostyn. Ook het Torhoutse aardewerk is een topper. Alle cultuurhistorische overblijfselen werden onlangs verbonden in een nieuwe erfgoedwandeling.

Proza en poësie

De routebrochure werd opgesplitst in drie verschillende thema’s. Liefhebbers van proza en poëzie zijn zeker gebaat bij het eerste thema, dat handelt over de familie Van Oye. Eugeen Van Oye was een leerling van Guido Gezelle en schreef zelf dichtbundels en toneelstukken.

De Sint Pietersbandenkerk

De Sint Pietersbandenkerk heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Ideaal voor een tweede thema. De kerk, die teruggaat tot de vroege middeleeuwen, moest verschillende keren heropgebouwd worden.

De paardenmarkt

Een derde thema werpt een blik op de gerenommeerde Paardenmarkt, een traditie waarvan de sporen teruggaan tot de 17de eeuw.

De erfgoedwandelroute is verkrijgbaar bij Westtoer, Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis en Toerisme Torhout of via www.brugseommeland.be

Zwischen 1991 und facharbeit kaufen 1996 wurden assoziierungsabkommen der europäischen gemeinschaft mit ungarn, polen, bulgarien, tschechien, rumänien, slowakei, estland, lettland, litauen und slowenien abgeschlossen.