14 mei 2012

Van heuvels naar polders in de Westhoek

Fietsnetwerk Westhoek Kemmelberg

Wielerliefhebbers kunnen zich in de Westhoek tegoed doen aan onder meer de Kemmelberg, de Zwarte Berg en de Monteberg. De bewegwijzerde routes en het fietsnetwerk met knooppunten zijn goed voor meer dan 1.500 km fietsplezier en bedienen ook de liefhebbers van vlakke tochten op hun wenken.

Lusvormige routes zoals de Moerenfietsroute, de Boterlandfietsroute of de Lange Lisfietsroute zijn ideaal voor een aangename ontdekkingstocht door de regio. Je vertrekt vanuit één van de charmante erfgoedstadjes zoals Veurne of Diksmuide om de troeven van de streek te ontdekken. En uiteraard horen daar ook af en toe een natje en een droogje bij.

Meer dan fietsen alleen

Wie buiten de stadsgrenzen fietst, komt in een wereld van schilderachtige plekjes, rustige landwegen, oude windmolens en een gigantisch waterwegennetwerk terecht. Je rijdt door Beauvoorde, Booitshoeke, Lampernisse of Sint- Jacobskapelle. Allemaal kleine dorpjes met een boeiend verleden. De oervlaamse kasseien en charmante brugjes geven het traject een extra dimensie. Maar er is meer dan fietsen alleen. Onderweg moet je beslist even halt houden bij het kindvriendelijke Bakkerijmuseum, het prachtige Kasteel van Beauvoorde of de statige IJzertoren. Of op een van de vele terrasjes waar je van een picon of een lokaal streekbiertje kan genieten.

Lekker- BekkenBonnenBoekje

Handige hulpmiddeltjes voor onderweg zijn het ‘Lekker- BekkenBonnenBoekje’ van Toerisme Diksmuide of de fietsrouteplanner die je op de website van Toerisme Westhoek vindt. Wie een meerdaagse ontdekkingstocht wil plannen, is beslist geholpen met van de vele originele verblijfsarrangementen op www.toerismewesthoek.be.
Die E-Mail handy überwachung app gilt dabei als Haupteinfallstor für kriminelle Aktivitäten, denn sie ist weiterhin das wichtigste und meistgenutzte Kommunikationsmedium des Internets..