15 mei 2012

Groots Fietsfeest in het Brugse Ommeland

Fietsen en feesten gaan goed samen: het Brugse Ommeland (Westtoer) organiseert op zondag 3 juni in en rond Tielt een groots fietsfeest. Er kan gestart worden op drie locaties. Elke startplaats heeft een origineel thema. Onderweg wordt gezorgd voor animatie en streeklekkernijen. Met 1,6 miljoen recreatieve fietsers (2011) blijft het Brugse Ommeland de populairste fietsregio in West-Vlaanderen.

Fietsfeest met drie startplaatsen
In het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld (Beernem) start een route van 40 km met vertrek aan het kasteel. Je komt er onmiddellijk in de mysterieuze sfeer van de jaren 1900 met spektakel en workshops. De tocht gaat verder langs kasteel Pecsteen in Oostkamp en het Kanaal, tot in Sint-Joris waar je in een volkskermis anno 1900 terecht komt.

Wie graag in kermissfeer vertoeft, kiest voor Zwevezele (Wingene) als startplaats. Je kan er een lus van 24 km fietsen, een ideale afstand voor een fietstocht met kinderen. Bovendien vind je onderweg heel wat animatie op maat voor de kleinsten. Sportievelingen kiezen voor een tocht van 52 km om te genieten van de landschappen en animatie in Wingene, Pittem en Ardooie.

Hou je van hip, swingend en retro, kies dan voor Tielt als startplaats. Je vertrekt er voor een kindvriendelijke tocht van 25 km of de sportieve tocht van 50 km in echte Rockabilly stijl. Het stadspark aan huis Mulle de Terschueren is het ideale decor voor een rock & rollend feest.

Populairste fietsregio
De drie lussen zijn uitgestippeld op het fietsnetwerk van het Brugse Ommeland. Westtoer organiseert jaarlijks een raming van het aantal recreatieve fietsers op de regionale fietsnetwerken. In West-Vlaanderen zijn hiervoor 19 telposten. In 2011 is het totaal aantal geschat op bijna 3,8 miljoen recreatieve fietsers. Het uitstekende voorjaar en een mooi najaar zorgen voor een geslaagd fietsjaar. Hiermee wordt het topfietsjaar van 2009 geëvenaard. Op het fietsnetwerk van het Brugse Ommeland zijn vorig jaar 1,6 miljoen recreatieve fietsers geteld. Hiermee profileert de regio zich als de populairste fietsregio in West-Vlaanderen.

Topevenement
Het Fietsfeest is een topevenement voor het Brugse Ommeland en wordt georganiseerd met middelen vanuit het Europees programma Leader Tielts Plateau. Het is een samenwerking van de gemeenten Ardooie, Beernem, Dentergem, Oostkamp, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene, met verenigingen, de provincie West-Vlaanderen, Pasar vzw, Bloso en Knooppunter.
Het Fietsfeest in het Tieltse is de kers op de taart van het project ‘Toeristisch-recreatieve valorisatie van het Tielts Plateau’. Dit project heeft gedurende drie jaar de regio rond Tielt in de toeristische kijker geplaatst. Dit willen we de komende drie jaar blijven doen in het nieuwe Leader Tielts Plateau project.

Praktisch
Het Fietsfeest is gratis. Starten kan tussen 8.30 en 15.00 uur. Deelnemers die inschrijven aan de startplaats zijn verzekerd en krijgen de knooppunten mee op een folder in Knooppunterformaat. Gratis programmakrant via http://www.brugseommeland.be/fietsfeest of bij de Diensten voor Toerisme in de regio.
buy https://college-homework-help.org/ research papers online cheap.