4 juli 2012

Ontdek pittoreske dorpjes in Veurne


Ontdek de Veurnse pittoreske dorpjes met de picknick zomerfietstochten.

De dienst voor toerisme van Veurne pakt deze zomer uit met twee mooie picknickfietstochten waarbij je vanop het fietszadel zonder twijfel gecharmeerd wordt door de pittoreske dorpjes die Veurne omringen. De 2 tochten doen het feeërieke Kasteel Beauvoorde aan waar je in het park rond het kasteel kan uitblazen terwijl je er geniet van een mand vol lekkere streekspecialiteiten.
Een eerste traject van 26,5 km brengt je van de Grote Markt naar Bulskamp, Beauvoorde, Eggewaartskapelle, Avekapelle en via Steenkerke terug naar de Grote Markt.

Het tweede traject voert je van de Grote Markt mee naar het unieke landschap van De Moeren, over Houtem, naar Beauvoorde, Zoutenaaie, Avekapelle en Steenkerke, terug naar de Grote Markt. Deze mooie rit is goed voor 37 km.

Langs de weg worden een aantal bezienswaardigheden aangedaan. In een handige pocket die de fietser meekrijgt, staat naast het uitgestippelde traject telkens een kort woordje uitleg. Beide trajecten zijn uitgestippeld op het fietsnetwerk Westhoek.
Van fietsen krijg je honger. Niets aangenamer dan een gezellige picknick in een uniek kader. In de rijk gevulde picknickmand vind je onder meer lekkere oven- en boterkoeken, potjesvlees, Veurnse paté, kasteelchocolaatjes en de enige echte Veurnse babelutten.

Voor de uitgestippelde route, met handige pocket en de rijk gevulde picknickmand betaal je voor 2 personen € 27, voor 3 personen komt dit op € 29, voor 4 op € 32, voor 5 op € 37,…

Alle info:
Dienst voor toerisme Veurne
Grote Markt 29
8630 Veurne
T. 058 33 55 31
infotoerisme@veurne.be – www.veurne.be