4 juli 2012

Zomeren in de Westhoek


De zomervakantie breng ieder jaar hét vakantiegevoel en de ultieme ontspanning waar we heel het jaar zo erg naar uit kijken. De rust van het platteland, de charme van de stadjes en dorpjes, de sfeer van de couleur locale, fietsen en wandelen, de gezelligheid van de terrasjes, de smaak van het streeklekkkers,… Hieronder presenteren we je enkele leuke fiets- en wandelevenementen voor deze zomer.

Fietszoektochten in de grensstreek
Van 1 juli t.e.m. 30 september
Fietsen en genieten gaan in de Westhoek hand in hand. Tot en met september kan je de grensstreek in de Westhoek met de fiets ontdekken aan de hand van 4 zoektochten op het fietsnetwerk. Je kan voor kilometers fietsplezier op het fietsnetwerk starten in Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren. De tochten brengen je langs de lekkerste plekjes van de grensstreek.
Meer info: www.toerismewesthoek.be/zoektocht

Fietsen langs hop en bier (met gids), Poperinge
Elke woensdag in juli en augustus
In en om Poperinge ontdek je de vele hopvelden en breng je een bezoekje aan een hopbedrijf. In brouwerij Sint-Bernardus ontdek je het brouwproces en proef je een van deze wereldvermaarde bieren. De abdij van Westvleteren vormt een laatste halte tijdens de tocht en in café In de Vrede geniet je van een echte trappist.
Info: T. 057 34 66 79 – toerisme@poperinge.be

4-daagse van de IJzer
22 – 25 augustus
Internationale mars voor burgers en militairen uit binnen- en buitenland. Tijdens het wandelen maak je kennis met de historische en toeristische waarde van de Westhoek. Deelnemende Westhoekgemeenten: Nieuwpoort, Poperinge, Diksmuide en Ieper.
Meer info: T. 058 22 36 90 – www.mil.be

Fiets- en wandelrijk Diksmuide
Toerisme Diksmuide organiseert begeleide fietstochten (ca. 25 km) met als thema ‘lekker Diksmuide’. Onder begeleiding van een Westhoekverteller ontdek je per fiets al het lekkers van de stad. Onderweg proef je heerlijke streekproducten en leer je heel wat bij over de natuur en het landschap.
Data: 1&8 september; 6&13 oktober

Ook de wandelaar blijft niet op zijn honger zitten. Je kan genieten van een zondagse themawandeling onder begeleiding van een gids, dit in en rond 4 authentieke Diksmuidse dorpen.
Data: 2&9 september, 7&14 oktober

What projects have remained on your to-do list all year long, part of the year, my blog or even just this past month.