31 oktober 2012

Topdesign langs de Kustwandelroute

Topdesign Kustwandelroute Stefan Schöning

Nieuwe infrastructuur voor wandelaars aan de Kust

Westtoer presenteert een nieuwe huisstijl voor bewegwijzering, zitbanken en picknicktafels, ontworpen door Antwerps topdesigner Stefan Schöning.

Sedert half oktober 2012 is op 34 plaatsen langs de Vlaamse Kust nieuwe infrastructuur te vinden voor wandelrecreanten. Het gaat over wegwijzers, zitbanken en picknicktafels langs de 180 kilometer lange Kustwandelroute tussen De Panne en Knokke-Heist.

De Kustwandelroute: een vaste waarde aan de Kust

De Kustwandelroute is nauwelijks vier maanden na zijn lancering al uitgegroeid tot een vaste waarde aan de Vlaamse Kust. Van de wandelgids gingen intussen al ruim 7.500 exemplaren over de toonbank. Door het knooppuntennetwerk te combineren met de Kusttram van De Lijn kan de wandelaar vertrekken en aankomen op een plaats naar keuze en kan hij zijn wandeling zo lang maken als hij zelf wil.
In het voorjaar van 2013 pakt Westtoer nog uit met een digitale applicatie voor Apple en Android smartphone waarmee de Kustwandelroute op een belevingsvolle manier zal worden ontsloten voor een jonger publiek.

Hier alvast een voorproefje van wat er op het kustwandelnetwerk te beleven valt! Je kan deze korte wandelroute van 7,4KM gemakkelijk volgen via de gratis West-Vlinderen app.

Praktisch

Van de Kustwandelroute wordt een kaartbrochure uitgegeven. Deze kost € 6,00 en is beschikbaar op de volgende plaatsen:

Westtoer, Tel.: +32 (0)50/ 30 55 00, info@westtoer.be, www.fietsen-wandelen.be, www.kustwandelroute.be.
Diensten voor Toerisme van de Kustgemeenten.
Diverse boekhandels en kaartspeciaalzaken.