3 april 2013

Iedereen Flandrien !

Campagnebeeld Iedereen Flandrien

 

De Leiestreek en het Brugse Ommeland zetten, naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Ronde van Vlaanderen, in 2013 hun fietstroeven en Flandriens in de kijker met onder meer 6 nieuwe fietsroutes, expo’s, evenementen en verhalen van West-Vlaamse Flandriens.

Precies een eeuw geleden reden de renners de eerste Ronde van Vlaanderen. Van meet af aan speelden zowel het Brugse Ommeland als de Leiestreek een belangrijke rol in deze klassieker. Met de slogan ‘Iedereen Flandrien’ plaatst Westtoer beide regio’s dit jaar voluit in de kijker. Deze campagne toont de troeven om te fietsen in het Brugse Ommeland en de Leiestreek. Beide regio’s pronken terecht met de grootste helden van de wielerkoers. Een brede doelgroep zal door dit uniek initiatief kennis maken met de heroïsche verhalen van de West-Vlaamse wielerhelden. Er werden 6 unieke fietsroutes uitgedokterd: Roeselare, Waregem, Bossuit, Tielt, Torhout en Gistel. De recreatieve routes tonen de wereld van de Flandriens en zijn op maat van iedereen.

Een gratis mobiele applicatie en de website www.iedereenflandrien.be brengen een interactief verhaal. In een reeks bijzondere tentoonstellingen vertellen een hele reeks wielerhelden hun Ronde-ervaringen. ‘Iedereen Flandrien’ wordt gesteund door Toerisme Vlaanderen.