Fietsroute 16.6km

Fietsen door De Panne, Koksijde en Veurne

Fietstocht met start in de achtertuin van Plopsaland, richting Houtsaegerduinen naar de centrumstraten van Koksijde. Om het feest compleet te maken zaken we nog af richting Veurne.

Route naar het startpunt:

Je start aan knooppunt 1, nabij het station van Adinkerke, aan het kruispunt van de Dorpsstraat en de Stationsstraat.

 • 1 Knooppunt 1 Volg de borden naar knooppunt 50
 • Plopsaland Plopsaland De Panne: Het meest bezochte pretpark van België!
  Meer dan 50 attracties en 10 themazones!
  Trek zeker voldoende tijd uit om de 50 magische thema-attracties te ontdekken! Vlieg in twee seconden van nul naar negentig kilometer per uur op Anubis The Ride, tuimel als een echte piraat het water in op de SuperSplash, beklim als een stoere Viking met Halvar de rotsen van de Grote Golf, bedwing als een koene ridder De Draak uit het Kasteel van Koning Samson en leef mee op het dagelijkse ritme van de kabouters in Het Bos van Plop. De themazone Wickieland betovert kleine en grote fans van Wickie de Viking. Zijn de weersomstandigheden wat minnetjes? Dan neemt Maya de Bij je mee op een avontuurlijke reis doorheen het overdekte Mayaland, en geniet je lekker droog van de bedwelmende liveshows met alle Studio 100-artiesten!
  Geniet ook het hele jaar door van tal van liveshows en betoverende evenementen!

  Deze attractie met korting bezoeken?
  Druk meteen je gratis Kustpas af via www.kustpas.be/home/register

  Open:
  04/04/2015-03/01/2016: www.plopsa.be
  01/07/2015-31/08/2015: alle dagen

  Prijzen:
  ≥ 1m: € 35
  < 85cm: gratis
  ≥ 85 cm en < 1m: € 9,99
  70+: € 9,99
  Mindervaliden: € 25,00
  Groepen: € 23,00
  http://www.plopsa.be  |  +32 58 42 02 02
  De Pannelaan 68  |  8660 De Panne
 • 50 Knooppunt 50 Volg de borden naar knooppunt 76
 • Bezoekerscentrum Duinpanne LET OP: in januari 2018 starten er verbouwingswerken; het centrum zal niet open zijn toe de zomer 2018!!

  Het bezoekerscentrum De Duinpanne heeft een permanente tentoonstelling waarin je kennis maakt met zee, strand en duinen. Om het half jaar komt er ook een nieuwe tijdelijke tentoonstelling. Deze tentoonstellingen bevatten zeer uiteenlopende thema’s. De educatieve dienst van het centrum heeft een groot aanbod aan educatieve programma’s en pakketten voor scholen en groepen.

  Het centrum beschikt ook over een cafetaria en een terras met een prachtig uitzicht over de natuurtuin. In deze natuurtuin maak je kennis met de verschillende aspecten van de natuurreservaten.

  Door zijn ideale ligging is De Duinpanne de perfecte uitvalsbasis voor een wandeling doorheen één van de duincomplexen aan de Westkust!

  Dinsdag tot en met zondag: van 10 tot 17 uur
  Juli, augustus, september, feestdagen en weekends tot 18 uur
  (van krokusvakantie tot en met herfstvakantie)

  Gesloten op maandag (groepen zijn welkom op afspraak),
  uitgezonderd tijdens schoolvakanties en op feestdagen
  Jaarlijks gesloten van 1 tot en met 15 december en op 25/12, 1/01 en 2/01
  http://www.duinpanne.be  |  +32 58 42 21 51
  Olmendreef 2  |  8660 De Panne
 • 76 Knooppunt 76 Volg de borden naar knooppunt 59
 • Paul Delvauxmuseum De grootste verzameling werken van Paul Delvaux is te zien in het gelijknamige museum in Sint-Idesbald, op meer dan 1000 m² aan vernieuwde ruimte. Het museum nodigt u uit om kennis te maken met de schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen uit het werk van de internationaal befaamde kunstenaar. U wordt ondergedompeld in een poëtische wereld en treft er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze wereldbekende artiest.

  Naast de permanente collectie, met een vaak herbewerkte scenografie, biedt het museum elk jaar tijdelijke tentoonstellingen aan met nieuwe perspectieven op een complex en gevarieerd oeuvre.

  Deze attractie met korting bezoeken?
  Druk meteen je gratis Kustpas af via www.kustpas.be/home/register
  http://www.delvauxmuseum.com  |  +32 58 52 12 29
  P. Delvauxlaan 42  |  8670 Koksijde
 • 59 Knooppunt 59 Volg de borden naar knooppunt 65
 • Abdijmuseum Ten Duinen 1138 cultuur, erfgoed, indoor, kerk kathedraal, museum, educatieve programmas, groepsrondleidingen, kindvriendelijk, parking, shop winkel, monument Ontdek de rol van de Koksijdse Duinheren binnen de Orde van de Cîteaux, een Europees project avant-la-lettre. Geen saaie, stoffige bedoening of een ver-van-mijn-bedshow. Wel een unieke archeologische site en een eigentijds museum dat het verhaal van de stille stenen levendig brengt.

  Deze attractie met korting bezoeken? Druk meteen je gratis Kustpas af via www.kustpas.be/home/register
  http://www.tenduinen.be  |  +32 58 53 39 50
  Koninklijke Prinslaan 8  |  8670 Koksijde
 • 65 Knooppunt 65 Volg de borden naar knooppunt 65
 • 65 Knooppunt 65 Volg de borden naar knooppunt 62
 • 62 Knooppunt 62 Volg de borden naar knooppunt 86
 • Duin De Hoge Blekker De Hoge Blekker (33 ha) is de blikvanger van onze kust en daaraan heeft hij ook zijn naam te danken. Met zijn 33 meter is hij de hoogste duin van heel de kuststrook. Het was een vaste baken voor de zeelui die van ver al zijn witte kruin zagen blinken ('blekken' in het plaatselijke dialect). De Hoge Blekker is een stevige stuifduin die in de loop der tijden al heel wat afstand heeft afgelegd. http://www.koksijde.be
  Zeelaan  |  8670 Koksijde
 • Militair Vliegveld Definitief aangelegd in 1940. Als Belgische vliegbasis uitgerust in 1946. De basis van Koksijde is vooral bekend voor de Seaking en van de film "Windkracht 10-Koksijde Rescue". Op 01/04/1961 oprichting van de Heliflight. 17/05/1967, Centrum voor Militaire Vorming tot 1994. Verboden te fotograferen.

  Groepsbezoeken op aanvraag: 058 53 22 50
  http://www.mil.be/aircomp  |  +32 58 53 22 50
  Robert Vandammestraat 100  |  8670 Koksijde
 • 86 Knooppunt 86 Volg de borden naar knooppunt 68
 • 68 Knooppunt 68 Volg de borden naar knooppunt 9
 • 9 Knooppunt 9 Volg de borden naar knooppunt 84
 • Stadhuis Het Stadhuis van Veurne speelde een belangrijke rol in het begin van de Eerste Wereldoorlog. Koning Albert I had er zijn werkkabinet in de bovenzaal. Hier werden de plannen voor de onderwaterzetting van de IJzervlakte met Karel Cogge besproken. Ook de Generale Staf van het Belgisch leger had hier een aantal maanden haar hoofdkwartier. In de Albertzaal van het Stadhuis zal je naar aanleiding van 100 jaar Groote Oorlog een docudrama kunnen bekijken over het verhaal van de Groote Oorlog in Veurne.

  Extra info:
  Rondleidingen voor groepen vanaf 15 personen. € 2 pp
  na reservatie +32 58 33 55 31

  Enkel nog groepsbezoeken en proevertjesbezoeken voor groepen.
  http://www.veurne.be  |  +32 58 33 55 31
  Grote Markt 27-29  |  8630 Veurne
 • 84 Knooppunt 84 Volg de borden naar knooppunt 84
 • 84 Knooppunt 84 Volg de borden naar knooppunt 1
 • 1 Knooppunt 1 U heeft het einde van uw route bereikt.

Help - hoe werkt het?

Download de smartphone app

De West-Vlinderen app weet dankzij de gps van je smartphone waar je je bevindt en kan je meteen een route op maat voorstellen. Aan de hand van knooppuntnummers fladder je vervolgens van de ene naar de andere locatie. Een tik op het scherm volstaat om er alles over te vernemen. Voldoet de route niet aan je wensen, dan schud je even met je toestel voor een nieuwe suggestie.

Gebruik deze website

Je kan ook hier op deze website een nieuwe wandel- of fietstocht uitkiezen. Net zoals op de app kan je vooraf bepalen waar je tocht aan moet beantwoorden. Zodra je een traject hebt uitgetekend, kan je de kaart en de knooppunten die je wil volgen afprinten . Of je kan de unieke code naar je smartphone doorsturen. En delen met je vrienden uiteraard.

Volg een West-Vlinder via de Unieke Code

West-Vlinderaars laten sporen na. Elke route die ze uittekenen, kan ook jij volgen. Ofwel sturen ze jou via Twitter of Facebook de unieke code door ofwel fladder je door de lijst die op de app of op deze website wordt bewaard. Heb je ergens een unieke code voor een route gevonden? Er zijn 3 mogelijkheden om deze route te bekijken: Routecode 1. Geef de code in op het zoekscherm op de website 2. Download de West-Vlinderen app voor Android of iPhone en geef bij het opstartscherm de code in. 3. Kopieer de code (bv. PYygM) achteraan in de URL net na "detail/" : https://west-vlinderen.be/routes/detail/PYygM/ Make https://dissertationowl.com/ a list of the projects that are most important to you.

×